Knikmops en het verzorgen van natuur

2023-07-07
Veluwenkamp

Het verzorgen van de natuur en bestrating gaat niet vanzelf. Je kan het met de hand doen, maar vaker gaat het machinaal. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van een Knikmops kom je een heel eind met allerlei klussen. Maar welke functies hebben Knikmopsen precies en waar kun je ze allemaal voor inzetten? En hoe zit het met de aanbouwdelen voor extra functionaliteiten? Lees er hier meer over!

Elektrische knikmops

De elektrische Knikmops zijn uitermate geschikt voor je bouwbedrijf of voor jou als particulier. We hebben normale Knikmops met een hefkracht van ongeveer 800 kilogram, maar dit kan oplopen tot 2400 kilogram. Deze zijn echter wel iets zwaarder. Het vermogen van deze Knikmops is 25 PK/18 kW. Dit loopt ook iets op bij zwaardere toestellen. Voor iedere klus en voor elk terrein is een andere Knikmops handig. De Knikmops is een minishovel. Het wordt ingezet in de water-, weg- en grondbouw en bestratings- en hoveniersbedrijven maken er ook veelvuldig gebruik van. Voor elektrische knikmopsen hebben we de knikmops 130E, 180E en 140E. Normale knikmopsen draaien op diesel. 

Aanbouwdelen

Knikmops aanbouwdelen zijn er ook in allerlei soorten en maten. Door een aanbouwdeel aan je knikmops te bevestigen wordt je knikmops lichter. Er zijn bijvoorbeeld bovenklemmen, cirkelmaaiers, grote volumebakken, een heggenschaar en een mestvork. Deze kan je aan de voorzijde bevestigen aan je knikmops. Zo kunnen allerlei verschillende klussen gedaan worden met je knikmops. Een bovenklem gebruik je om afgezaagde boomstammen en takken te vervoeren. Een cirkelmaaier kan kort of lang gras maaien, en onkruid. Een grote volumebak kan je inzetten voor het vervoeren van bijvoorbeeld zand of hooi.

Andere functies

Knikmopsen zijn multifunctionele machines die voor verschillende taken kunnen worden ingezet. Ze kunnen worden gebruikt voor het verplaatsen van materialen, het aanleggen van straten en het verzorgen van boerderijen. Daarnaast kunnen ze worden gebruikt voor het maaien van hoog gras, het egaliseren van wegen met een afstrijkbalk, en het stapelen en transporteren van gras-, strooi- en hooibalen. Bovendien zijn ze geschikt voor het leggen van zware grasdallen en boordstenen, het opruimen van grote oppervlaktes, en het precies en gelijkmatig graven. Een mestvork is een handig werktuig waarmee stro, hooi of snoeihout gemakkelijk verplaatst kan worden. Het is een handig instrument voor bijvoorbeeld boeren of tuiniers. Er zijn nog veel meer functies die Knikmops-machines kunnen vervullen, maar het zou te veel zijn om ze allemaal op te noemen.